Traducem… de toate

Da, cum sa nu!

Azi a trebuit sa caut un traducator de limba persana. Mi s-a parut amuzant ceea ce trebuia sa fac, inedit totodata, din cunostintele mele de nivel mediu de civilizatie si cultura, persana e o limba moarta, vorbita de locuitorii Imperiului Persan, disparut acum mult timp. Actualmente este Iran. Si acolo se vorbeste araba. Drept urmare am deschis documentul sa vizionez limba persana, am inteles cifrele, cu mai mult nu pot sa ajut incat era cum m-am asteptat, araba (iar persana asta o fi o araba cu dialect). Daca gresesc, mea culpa!

Sa traiasca prietenul meu Google! Dar a fost un fel de cauta acul in carul cu fan. Mult doritul traducator de persana se juca de-a „v-ati ascunselea” cu mine. La cele mai multe firme unde l-am cautat, am ajuns un pic too fuckin’ late, pentru ca primeam raspunsul „ne-a plecat traducatorul de persana”. Booooooon! Dar eu am nevoie de traducere din persana in engleza, termeni medicali!!! Chiar atat de mult cer? Da! Traducatorul meu de persana s-a dovedit a fi mult mai preciouss decat inelul lui Golum. Dupa multe telefoane si mailuri explicite, am primit trei raspunsuri pozitive. Si cum ziceam, traducatorul meu… scump domne scump! 500 RON pentru 3 pagini…

Asa ca m-am gandit: imi deschid firma de traduceri, dar limbi din astea rare, gen persana, araba, hindi sau mai stiu eu ce. Oricum nu stiu daca as avea succes, cel putin pe net e full de anunturi ca traducem de toate dar cand suni, te pomenesti ca se ofera cu cea mai mare placere sa traduca engleza, franceza, germana si inca vreo cateva limbi mai populare. Si, m-am hotarat, ma apuc de araba, sa nu mai apelez la altii, si-asa imi place, stiu cifrele, stiu sa numar si cateva expresii!

4 gânduri despre &8222;Traducem… de toate&8221;

 1. De-abia astept sa inveti ….pe urma trebuie sa-mi predai si mie. Stii ca mi se pare o limba imposibil de asimilat :))

 2. traducator autorizat de limba persana
  Heidari Reza 0722214820

 3. chiar am nevoie de un traducator de limba persana[limba care se vorbeste in iran] e o situatie mai delicata si nu este nevoie de autorizare.astept un raspuns si thanks pentru ajutor

 4. sall! oameni buni in iran se vorbeste limba persana care este o limba antica dar dupa cucerirea iranului de catre islamici( poporul arab) iranul a adoptat scrierea limbii persane cu literele alfabetului arab dar aceste litere sunt usor modificate! asa k persana nu este deloc un dialect al limbii arabe! cu putine cunostiinte in domeniu va puteti da seama dak o fraza e scrisa in araba sau in persana. trebuie doar sa studiati unpic alfabetul arab si dupa aceea toate vor veni de la sine!
  mai jos am scris te iubesc in araba respectiv persana:

  أنا أحبك

  من شما را دوست دارم

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s